Írta: Administrator
Kategória:

 

 

 

Dorogi Bányászok Horgászegyesületének
Palatinusz tavi
HORGÁSZRENDJE

1. A Palatinust tavon a felnőtt és ifjúsági horgász kettő bottal horgászbotonként három horoggal, a gyermekhorgász egy bottal és egy horoggal ellátott készséggel horgászhat, a horgászjegy kiváltásától 2022.január 31. éjfélig. A tavon az éjszakai horgászat az éves területi jeggyel rendelkező horgászoknak egész évben engedélyezett.

2. Egy darab szabvány méretű (1m x 1m-es) csali halfogó háló csali hal fogására használható. Az orsó nélküli sneciző bot harmadik botként nem használható.

3. A hal kiemeléséhez kötelező a kiemelő szák használata. Ajánlott a pontymatrac a sebfertőtlenítő használata kötelező. Csak egyéni haltartó használható, még családtagokon belül is. A haltartó szákban a halat csak 24 óráig lehet tárolni.

4. Az ifjúsági horgász felnőtt horgász kísérete nélkül éjjel nem horgászhat. A gyermek horgász még felnőtt horgásszal sem horgászhat éjjel.

5. Csónakból gyermekhorgász még felnőtt horgász kísérettel sem horgászhat tíz éves korig. A gyermekhorgász kísérője a gyermek készségével nem horgászhat, nem dobhatja be a szerelést és a megakasztott halat nem húzhatja ki (hacsak nem rendelkezik a vízterületre érvényes területi engedéllyel), de a szákolásban és a szerelék összeállításában segíthet

6. Csónakból való horgászat esetén olyan távolságban kell leállni, hogy a partról horgászókat ne zavarják. Etetett vagy foglalt hely nincs. Etetőbóját csak a horgászat idejére lehet kihelyezni. A tartósan kihelyezett bójákat az ellenőrök eltávolítják!

7. Az éjszakai horgászatnál a horgász helyet ki kell világítani (a világító kapásjelző fénye nem elégséges megvilágítás). A világítás tompított fényű legyen, hogy más horgászt ne zavarjon.

8. A horog behordása nem engedélyezett (kivéve a behúzásra feljogosító horgászjegyet váltott horgász esetében). Vízre kihelyezett készségeket horgász felügyelete nélkül hagyni tilos.

9. Úgy nappali, mint éjszaki horgászatnál a horgászstégekre az ellenőrök bejutását biztosítani kell, hogy az ellenőrzést zavartalanul meg lehessen valósítani. A víz felől érkező ellenőrzésnél az ellenőrök munkáját segíteni kell. Az ellenőrzés akadályozása esetén a horgász ellen fegyelmi eljárás indul.

10. A kifogott nemes halat azonnal be kell írni a fogási naplóba, és csak utána lehet folytatni a horgászatot. A beíráskor a fogás időpontjának is szerepelni kell.(hónap, nap, óra, perc) Az egyéb halat a horgászat befejezésével kell beírni. A fogási naplót február 28-ig le kell adni.

11. Telepítés után állat egészségügyi szempontoknak megfelelően, ha szükséges, türelmi időt kell tartani. Ebben az időszakban teljes tilalom van.

12. A strand melletti vízlefolyónál lévő nádas ívó terület, ahol horgászni Tilos! A 1523/30 és a 0566/12 hrsz. ingatlanok teljes partszakaszán, valamint a parttól számított 50 méteres vízfelületi szakaszán a horgászat a telektulajdonosok vendégei számára a tulajdonosok beleegyezésével történhet, érvényes állami és területi horgászengedély birtokában, a helyi horgászrend betartásával. Horgásztevékenység esetén ezen telkek esetében is biztosítani kell a halőrzés lehetőségét!

13. A strandon strand idény idején a horgászat egész nap tilos. A búvár bázis területén a búvárkodás idején a horgászat tilos. Ezeken a partszakaszokon a partról horgászni nem szabad!

14. A környezetért, a part tisztaságáért a kulturált horgászat biztosításáért minden horgász egyénileg felelős.

15. A társadalmi együttélés szabályait minden horgásznak be kell tartani és a vendégeivel be, kell tartatni.

16. Ittas állapotban horgászni tilos, ugyancsak tilos ittas állapotban csónakba szállni.

17. Minden horgász egyben ellenőr is, köteles jelenteni a horgász fegyelem megsértését, a rendzavarást, az elnéző magatartás is büntethető.

18. Vendég horgászaink napijegyet válthatnak március 1. és november 1. között.

19. Napijegy ára: felnőtteknek 5.000 Ft (érvényes napkeltétől napnyugtáig, a megtartani kívánt nemes halak maximális összsúlya 6kg)
. (érvényes napkeltétől napnyugtáig, a megtartani kívánt nemes halak maximális összsúlya 6 kg.
felnőtt behúzós, sport 3.500 (érvényes napkeltétől napnyugtáig)
20. A turista állami jeggyel rendelkezők a tóra területi jegyet válthatnak.

21. A felnőtt éves tavi területi jegy ára 2021. évre 42.800 Ft.

Behúzós felnőtt éves tavi területi jegy** ára 2021. évre 52.800 Ft.
Éves ifjúsági területi jegy ára 2021. évre. 21.400 Ft.
Éves gyermek területi jegy ára 2021. évre 10.000 Ft. vagy 1.000 Ft.

22. Az egyesület hírei az egyesület facebook oldalán (Dbhe horgászegyesület), weboldalán (www.dbhe.hu), valamint a dorogi Vadász-Horgász boltban olvashatók.

23. A horgász tavon évente 24, hetente 3, naponta 2 ponty és 3 kg egyéb hal fogható ki. Nemes halból naponta összesen 3 db fogható. A 60 cm feletti pontyot kíméletesen vissza kell helyezni a tóba, elvinni tilos!
Behúzós engedéllyel rendelkező horgász évente 20 nemes halat foghat ki összesen. Az 5 kg feletti pontyot kíméletesen vissza kell helyezni a tóba, elvinni tilos.

24. A méret és mennyiségi korlátozásokat és az ívási tilalmakat az Országos Horgászrendnek megfelelően be kell tartani! A tilalmi idő alatt ki fogott halat haladéktalanul vissza kell dobni. A pontyra ívási tilalom nincs. Csukára és balinra horgászni február 1. és április 30 között tilos! Süllőre 2022. február 1-ig horgászni TILOS! A tavon csak a 20 cm-nél nagyobb csalihal használata megengedett.

25. Fokozottan óvni kell a víz tisztaságát és a környezetet. Szemetet a szemetes kukákba kell gyűjteni. A nád kivágása tilos! A vízi balesetek elkerülése végett a tavon bóják használata tilos!

26. A Horgászrend megsértőivel szemben az egyesület fegyelmi felelősségre vonást alkalmaz és az Országos Horgászrend alapján a szabálytalanság mértékének megfelelően a területi és az állami horgászjegyet is bevonja melyre az ellenőrök jogosultak. A szabályok megsértőiről szükség szerint fénykép és videó felvétel készíthető.

27. A Sátorkői tó területén a búvárkodás csak a búvár állomás területén engedélyezett a búvár szabályok szigorú betartásával.

28. Tilos az etetőhajó alkalmazása, kivéve a behúzásra feljogosító horgászjegyet váltott horgász esetében.

29. A horgászzsákmányt a horgász a vízparton nem adhatja vagy ajándékozhatja el, és a megtartani kívánt halat kizárólag a saját haltartó eszközé(be)n (szák, bilincs, pányva) tárolhatja (a fogás idejétől számított maximum 24 órán át) továbbá a horgászat befejezéséig más személlyel nem szállíttathatja el a horgászhelyről.

30. A jelen horgászrendben nem szabályozott kérdésekben, az Országos Horgászrendben foglaltak az irányadóak.

31. Egész évben tilos megtartani a feketesügeret, aranykárászt, süllőt és a compót! A véletlenül megfogott halat azonnal és kíméletesen vissza kell engedni!

*Behúzós napijeggyel hal nem vihető el. A horgász csak saját maga előtt horgászhat, oldalra nem húzhatja el a felszerelést. A halakkal való kíméletes bánásmód alapfeltétel. A behúzós horgász saját felelősségére húzza be felszerelését, így amennyiben például csónakos horgász véletlenül összeakad vele, felelősségre nem vonhatja. A behúzás maximális távol-
sága 150 m. A behúzási távot az ellenőr lemérheti a szerelék behúzásával. Halat még fotózás indokkal sem szabad betárolni!

**Behúzós éves engedéllyel horgász évente 20 nemes halat foghat ki összesen. Az 5 kg feletti halat kíméletesen vissza kell helyezni a tóba, elvinni tilos. A horgász csak saját maga előtt horgászhat, maximálisan 150 m távolságra, oldalra nem húzhatja el a felszerelést. A halakkal való kíméletes bánásmód alapfeltétel, pontymatrac és sebfertőtlenítő használata kötelező.. A behúzós horgász saját felelősségére húzza be felszerelését, így amennyiben például csónakos horgász véletlenül összeakad vele, felelősségre nem vonhatja. A digitális halmérleg, illetve a hozzá való hal mérést segítő eszköz (pontyzsák, stb.) megléte kötelező!

A 2021. évben először palai területi jegyet váltó horgász köteles halasítási hozzájárulást fizetni melynek összege felnőtt horgászoknál 42.800. Ft. ifjúsági horgászoknál 21.400 Ft.
A legalább 3 éve az egyesület tagjaként palai területi jegyet váltani kívánó horgászok a halasítási hozzájárulás összegéből 50% kedvezményt kapnak.

A Horgászrendet a 2021. január 8-án megtartott elnökségi ülés elfogadta.


A HE. elérhetőségei:
Elnök: Sztahovits Péter
email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Székhely: Dorogi Bányászok Horgász Egyesülete
Dorog, Bartók B. utca 19.

Elérhetőségek:

Elnök: Sztahovits Péter 06303175496
Gazdasági vezető: Árvai Ákos Horgász-Vadász Szaküzlet Dorog Bécsi Út 87.
Titkár: Borbély Gábor Péter 06302495774 e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tógazda: Szekér István 06209753306
Ellenőr: Molnár Gergely: +36303833509


Éves és napijegy váltható: Horgász-Vadász Szaküzlet Dorog Bécsi út 79.
 

Felnőtt területi jeggyel:
Kifogható   Ponty    Süllő  Csuka  Harcsa  Balin    Amúr       Egyéb őshonos Egyéb idegenhonos
                 30 cm 40 cm  50 cm  60 cm  40 cm   40 cm pl. keszegfélék busa, törpeharcsa
napi            2           -          2        2          2        3kg             5kg
 heti           3           -          3        3          3         3
éves          24           -        10      10        10       16

2021. évben két féle éves gyermek területi jegy váltható:
I. ára 10.000 Ft. mellyel megtartható heti 1 nemes hal + 2 kg egyéb hal, évi 6 db nemes hal + 20 kg egyéb hal.
II. ára 1.000 Ft. mellyel megtartható napi 2 kg egyéb hal, évi 10 kg egyéb hal.

Felnőtt horgász a mérettilalommal védett nemes halfajokból naponta, összesen 3 db-ot tarthat meg.
Éves behúzós jeggyel nemes halból (maximum 5 kg/db) naponta 2 db, évente 20 db. tartható meg.
Behúzós napijeggyel halat megtartani TILOS!

Írta: Administrator
Kategória:

 

  1. Vendég horgászaink napijegyet válthatnak Március 1. és november 1. között.

 

  1. Napijegy ára: felnőtteknek    5000 Ft  érvényes napkeltétől napnyugtái                                        

                 felnőtt behúzós, sport 3500   érvényes napkeltétől napnyugtáig                                         

  1. A turista állami jeggyel rendelkezők a tóra területi jegyet válthatnak.
  2.        A felnőtt éves tavi területi jegy ára 2021. évre 42.800 Ft.

Behúzós felnőtt  éves tavi területi jegy** ára 2021. évre 52.800 Ft.

                      Éves ifjúsági területi jegy ára 2021. évre. 21.400 Ft.

Éves gyermek területi jegy ára 2021. évre 10.000 Ft. vagy 1.000 Ft.

           A méret és mennyiségi korlátozásokat és az ívási tilalmakat az Országos Horgászrendnek megfelelően be kell tartani! A tilalmi idő alatt ki fogott halat  haladéktalanul vissza kell dobni. A pontyra ívási tilalom nincs. Süllőre, csukára és balinra horgászni  február 1. és április 30 között tilos!          

  Fokozottan óvni kell a víz tisztaságát és a környezetet. Szemetet a szemetes kukákba kell gyűjteni. A nád kivágása tilos! A vízi balesetek elkerülése végett a tavon bóják használata tilos!

    A Horgászrend megsértőivel szemben az egyesület fegyelmi felelősségre vonást alkalmaz és az Országos Horgászrend alapján a  szabálytalanság mértékének megfelelően a területi és az állami horgászjegyet is bevonja melyre az ellenőrök jogosultak. A szabályok megsértőiről szükség szerint  fénykép és videó felvétel készíthető.