Írta: Administrator
Kategória:

 

 

 

Házirend.

Érvényes a Dorogi Bányászok Horgász Egyesülete kezelésében lévő Sátorkő-pusztai Homokbánya-tavon, 2022.02.01-2023.01.31. közötti idényben.

A jelen horgászrendben nem szabályozott témákban az aktuális, Országos Horgászrendben foglaltak az irányadóak.

 1. A tavon az éjszakai horgászat az éves területi jeggyel rendelkező horgászoknak egész évben engedélyezett.
 2. Ajánlott a pontymatrac, kötelező a horgászatban elfogadott sebfertőtlenítő használata. Kötelező az egyéni haltartó használata, még családtagok között is. A horgászzsákmányt a horgász nem adhatja vagy ajándékozhatja el, valamint a horgászat befejezéséig más személlyel nem szállíttathatja el a horgászhelyről. Fém haltartó, drótszák, haltároló ketrec, mosógép dob, valamint pányva használata halvédelmi okból TILOS!
 3. A megtartani kívánt halat a fogási naplóba történő rögzítést követően, maximum 24 óráig szabad tárolni!
 4. A gyermekhorgász kísérője a gyermek készségével nem horgászhat! Nem dobhatja be a szerelést, nem segíthet a hal fárasztásában, hacsak nem rendelkezik a vízterületre érvényes horgászengedéllyel! A kísérő a hal szákolásában és a szerelék összeállításában segíthet.
 5. Etetett vagy foglalt hely nincs! Az ilyen jellegű vitás esetekben vagy panasz esetén az ellenőr szankcionálhat. Etetőbóját csak a horgászat idejére szabad kihelyezni. A tartósan kihelyezett etetőbóját az ellenőr eltávolítja!
 6. A horog behordása nem engedélyezett, kivéve a behúzásra feljogosító horgászjegyet váltott horgász esetében!
 7. Úgy nappali, mint éjszakai horgászatnál a horgászstégekre az ellenőrök bejutását biztosítani kell, hogy az ellenőrzést zavartalanul meg lehessen valósítani! A víz felől érkező ellenőr munkáját segíteni kell! Az ellenőrzés akadályozása esetén a horgász ellen fegyelmi eljárás indítható!
 8. Telepítés után állategészségügyi szempontoknak megfelelően, ha szükséges, türelmi időt kell tartani! Ebben az időszakban teljes horgászati tilalom van!
 9. A parton csónakot csak a horgászhely szűkítése nélkül a horgászatot nem akadályozva lehet tárolni!
 10. Az esztergomi Szent István Strandfürdő parti-, valamint az Öböl-Beach teljes területén a horgászat tilos! Az Öböl-Beach és az 1-es számú stég közötti szakaszon horgászni csak a tulajdonos engedélyével és érvényes állami és területi jegy, horgászengedély birtokában lehet. A strandfürdő területén működő búvárbázishoz tartozó öblözetben a merülések ideje alatt a horgászat csónakból is tilos!
 11. Vendég horgászaink napijegyet válthatnak március 1. és november 1. közötti időszakban. A horgászat napkeltétől napnyugtáig lehetséges!
 12. A horgászat szabályainak megsértőiről szükség szerint fénykép és videófelvétel készíthető!
 13. Tilos az etetőhajó alkalmazása, kivéve a behúzásra feljogosító horgászjegyet váltott horgász esetében!
 14. Egész évben tilos megtartani a fekete sügért, aranykárászt és a compót!
 15. Pontyra tilalmi idő nincs! Ragadozó halra február 1. és április 30. között horgászni tilos!
 16. A tavon érvényes méretkorlátozások: ponty 35cm, süllő 40cm, csuka 50cm, balin 40cm, harcsa 60cm (tilalmi időben 100cm), amúr 40cm. A 60 cm-nél nagyobb pontyot kíméletesen vissza kell helyezni a tóba!
 17. Területi jegyárak a 2022. évben: Felnőtt éves területi jegy: 50.000Ft.

                  70 év felettiek kedvezményes éves területi jegy: 25.000Ft.

               DBHE tagsággal nem rendelkező felnőtt éves területi jegy: 55.000Ft

                                     Behúzásra jogosító éves területi jegy: 60.000Ft.

  DBHE tagsággal nem rendelkezők behúzásra jogosító területi jegy: 65.000Ft.

                                              Gyermek éves (+ nemes hal) területi jegy: 12.000Ft.

                                           Gyermek éves (csak egyéb hal) területi jegy: 1000Ft.  

                 Napi jegyek:                                    Felnőtt halas: 6000Ft.

                                                          Behúzós: 4000Ft. (vendég éjszakai horgászat esetén 5000Ft.)

 1. A 2022. évben először palai éves területi jegyet váltó horgász köteles halasítási hozzájárulást fizetni, melynek összege felnőtt horgászoknál 50.000Ft, ifjúsági horgászoknál 25.000Ft. A legalább 3 éve DBHE tagsággal rendelkező, palai éves területi jegyet váltani kívánó horgász a halasítás összegéből 50% kedvezményt kap.
 2. A felnőtt éves területi jeggyel rendelkező horgász naponta 2 db, hetente 3 db nemeshalat és naponta 3 kg egyéb halat tarthat meg. Éves szinten megtartható 24 db ponty, 16 db amúr, 10 db ragadozó hal, egyéb őshonos halfaj 30 kg, egyéb idegenhonos halfaj (busa, törpeharcsa) korlátlan.

70 év felettiek kedvezményes éves területi jegyét váltott horgász (2 szerelékkel) naponta 1 nemeshalat, 2kg egyéb őshonos halat tarthat meg. Éves szinten megtartható 12 db ponty, 8 db amúr, 5 db ragadozó hal és 15 kg egyéb őshonos halfaj. Az egyéb idegenhonos halfaj (busa, törpeharcsa) korlátlanul fogható.

Gyermek éves területi jeggyel (12.000Ft.) megtartható heti 1 db nemeshal, 2 kg egyéb őshonos hal. Éves szinten megtartható 6 db nemeshal és 10 kg egyéb őshonos hal.

Gyermek éves területi jeggyel (1.000Ft.) megtartható napi 2 kg, évi 10kg egyéb őshonos hal.

 1. Behúzós, éves jeggyel rendelkező horgász naponta 2 db (maximum 5kg/db) pontyot vagy amúrt, évente 10 db pontyot és 10 db amúrt tarthat meg.
 2. Felnőtt, halas napijeggyel megtartható 2 db nemeshal (összsúlyuk maximum 5 kg lehet) és 2 kg egyéb őshonos hal. Behúzós (sport) napijeggyel halat megtartani tilos!
 3. Behúzós horgász csak maga előtt horgászhat, oldalra nem húzhatja a szereléket! Maximálisan behúzható távolság 150m! A behúzott szerelék saját felelőségre húzható be, így amennyiben például csónakos horgász összeakad vele, felelőségre nem vonhatja! A halakkal való kíméletes bánásmód alapfeltétel, pontymatrac vagy bölcső, illetve sebfertőtlenítő használata, a pontyzsák és a megfelelő mérlegelő eszköz megléte kötelező! Behúzós napijeggyel halat még fotózás vagy mérlegelés indokkal sem szabad betárolni!
 4. Behúzós éves jeggyel rendelkező horgász éjszakára vendég napijegyes horgászt fogadhat, ha a vendéghorgászért felelősséget vállal! Ebben az esetben a vendég éjszakai behúzós jegyet vált.
 5. A stégtulajdonos a stégén tartózkodó horgászok viselkedéséért, a szabályok betartásáért felelősséggel tartozik!

A házirendet a 2022. január 16-án megtartott közgyűlés elfogadta.

A Dorogi Bányászok Horgász Egyesületének elérhetőségei: 2510. Dorog Bartók B. u. 19.

Elnök: Sztahovits Péter   tel.: +36303175496, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  (dbhe.hu)

Gazdasági vezető: Árvai Ákos   Horgász-Vadász Szaküzlet 2510. Dorog Bécsi út 87.

Titkár: Borbély Gábor Péter   +36302495774, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hivatásos halőr: Makkai Tibor  +36303643190                  Tógazda: Németh István  +36702001378

 

Írta: Administrator
Kategória:

 

                     Területi jegyárak a 2022. évben: Felnőtt éves területi jegy: 50.000Ft.

 1.                             70 év felettiek kedvezményes éves területi jegy: 25.000Ft.

                DBHE tagsággal nem rendelkező felnőtt éves területi jegy: 55.000Ft

                                              Behúzásra jogosító éves területi jegy: 60.000Ft.

    DBHE tagsággal nem rendelkezők behúzásra jogosító területi jegy: 65.000Ft.

                                     Gyermek éves (+ nemes hal) területi jegy: 12.000Ft.

                                    Gyermek éves (csak egyéb hal) területi jegy: 1000Ft.  

                   Napi jegyek:                                           Felnőtt halas: 6000Ft.

                              behúzós: 4000Ft. (vendég éjszakai horgászat esetén 5000Ft.)

           A méret és mennyiségi korlátozásokat és az ívási tilalmakat az Országos Horgászrendnek megfelelően be kell tartani! A tilalmi idő alatt ki fogott halat  haladéktalanul vissza kell dobni. A pontyra ívási tilalom nincs. Süllőre, csukára és balinra horgászni  február 1. és április 30 között tilos!          

  Fokozottan óvni kell a víz tisztaságát és a környezetet. Szemetet a szemetes kukákba kell gyűjteni. A nád kivágása tilos! A vízi balesetek elkerülése végett a tavon bóják használata tilos!

    A Horgászrend megsértőivel szemben az egyesület fegyelmi felelősségre vonást alkalmaz és az Országos Horgászrend alapján a  szabálytalanság mértékének megfelelően a területi és az állami horgászjegyet is bevonja melyre az ellenőrök jogosultak. A szabályok megsértőiről szükség szerint  fénykép és videó felvétel készíthető.