Írta: Administrator
Kategória:

 

 

Dorogi Bányászok Horgászegyesületének

Palatinusz tavi

HORGÁSZRENDJE

 

 1. A Palatinust tavon a felnőtt és ifjúsági horgász kettő bottal horgászbotonként három horoggal, a gyermekhorgász egy bottal és egy horoggal ellátott készséggel horgászhat, a horgászjegy kiváltásától 2022.január 31. éjfélig. A tavon az éjszakai horgászat az éves területi jeggyel rendelkező horgászoknak egész évben engedélyezett.

 

 1. Egy darab szabvány méretű (1m x 1m-es) csali halfogó háló csali hal fogására használható. Az orsó nélküli sneciző bot harmadik botként nem használható.

 

 1. A hal kiemeléséhez kötelező a kiemelő szák használata. Ajánlott a pontymatrac a sebfertőtlenítő használata kötelező. Csak egyéni haltartó használható, még családtagokon belül is. A haltartó szákban a halat csak 24 óráig lehet tárolni.

 

 1. Az ifjúsági horgász felnőtt horgász kísérete nélkül éjjel nem horgászhat. A gyermek horgász még felnőtt horgásszal sem horgászhat éjjel.

 

 1. Csónakból gyermekhorgász még felnőtt horgász kísérettel sem horgászhat tíz éves korig. A gyermekhorgász kísérője a gyermek készségével nem horgászhat, nem dobhatja be a szerelést és a megakasztott halat nem húzhatja ki (hacsak nem rendelkezik a vízterületre érvényes területi engedéllyel), de a szákolásban és a szerelék összeállításában segíthet

 

 1. Csónakból való horgászat esetén olyan távolságban kell leállni, hogy a partról horgászókat ne zavarják. Etetett vagy foglalt hely nincs. Etetőbóját csak a horgászat idejére lehet kihelyezni. A tartósan kihelyezett bójákat az ellenőrök eltávolítják!

 

 1. Az éjszakai horgászatnál a horgász helyet ki kell világítani (a világító kapásjelző fénye nem elégséges megvilágítás). A világítás tompított fényű legyen, hogy más horgászt ne zavarjon.

 

 1. A horog behordása nem engedélyezett (kivéve a behúzásra feljogosító horgászjegyet váltott horgász esetében). Vízre kihelyezett készségeket horgász felügyelete nélkül hagyni tilos.

 

 1. Úgy nappali, mint éjszaki horgászatnál a horgászstégekre az ellenőrök bejutását biztosítani kell, hogy az ellenőrzést zavartalanul meg lehessen valósítani. A víz felől érkező ellenőrzésnél az ellenőrök munkáját segíteni kell. Az ellenőrzés akadályozása esetén a horgász ellen fegyelmi eljárás indul.

 

 1. A kifogott nemes halat azonnal be kell írni a fogási naplóba, és csak utána lehet folytatni a horgászatot. A beíráskor a fogás időpontjának is szerepelni kell.(hónap, nap, óra, perc) Az egyéb halat a horgászat befejezésével kell beírni. A fogási naplót február 28-ig le kell adni.
 1. Telepítés után állat egészségügyi szempontoknak megfelelően, ha szükséges, türelmi időt kell tartani. Ebben az időszakban teljes tilalom van.

 

 1. A vízlefolyónál lévő nádas és a 1523/30és a 0566/12 hrsz.ingatlanok teljes partszakasza, valamint a parttól számított 50 méteres vízfelületi szakasza horgászat alól ideiglenesen kivont terület, ahol a horgászat TILOS!

 

 1. A strandon strand idény idején a horgászat egész nap tilos. A búvár bázis területén a búvárkodás idején a horgászat tilos. Ezeken a partszakaszokon a partról horgászni nem szabad!

 

 1. A környezetért, a part tisztaságáért a kulturált horgászat biztosításáért minden horgász egyénileg felelős.

 

 1. A társadalmi együttélés szabályait minden horgásznak be kell tartani és a vendégeivel be, kell tartatni.

 

 1. Ittas állapotban horgászni tilos, ugyancsak tilos ittas állapotban csónakba szállni.

 

 1. Minden horgász egyben ellenőr is, köteles jelenteni a horgász fegyelem megsértését, a rendzavarást, az elnéző magatartás is büntethető.

 

 1. Vendég horgászaink napijegyet válthatnak március 1. és november 1. között.

 

 1. Napijegy ára: felnőtteknek 5000 Ft (érvényes napkeltétől napnyugtáig, a megtartani kívánt nemeshalak maximális összsúlya 6kg)

                                           . (érvényes napkeltétől napnyugtáig, a megtartani kívánt nemeshalak maximális összsúlya 6 kg.                 

                                           felnőtt behúzós, sport 3.500 (érvényes napkeltétől napnyugtáig)                                            

 1. A turista állami jeggyel rendelkezők a tóra területi jegyet válthatnak.

 

 1. A felnőtt éves tavi területi jegy ára 2021. évre 42.800 Ft.

 

Behúzós felnőtt  éves tavi területi jegy** ára 2021. évre 52.800 Ft.

Éves ifjúsági területi jegy ára 2021. évre. 21.400 Ft.

Éves gyermek területi jegy ára 2021. évre 10.000 Ft. vagy 1.000 Ft.

 

 1. Az egyesület hírei az egyesület facebook oldalán (Dbhe horgászegyesület), weboldalán (www.dbhe.hu), valamint a dorogi Vadász-Horgász boltban olvashatók.

 

 1. A horgász tavon évente 24, hetente 3, naponta 2 ponty és 3 kg egyéb hal fogható ki. Nemes halból naponta összesen 3 db fogható. A 60 cm feletti pontyot kíméletesen vissza kell helyezni a tóba, elvinni tilos!

Behúzós engedéllyel rendelkező horgász évente 20 nemes halat foghat ki összesen. Az 5 kg feletti pontyot kíméletesen vissza kell helyezni a tóba, elvinni tilos.

 

Írta: Administrator
Kategória:

 

 1. Vendég horgászaink napijegyet válthatnak Március 1. és november 1. között.

 

 1. Napijegy ára: felnőtteknek    5000 Ft  érvényes napkeltétől napnyugtái                                        

                 felnőtt behúzós, sport 3500   érvényes napkeltétől napnyugtáig                                         

 1. A turista állami jeggyel rendelkezők a tóra területi jegyet válthatnak.
 2.        A felnőtt éves tavi területi jegy ára 2021. évre 42.800 Ft.

Behúzós felnőtt  éves tavi területi jegy** ára 2021. évre 52.800 Ft.

                      Éves ifjúsági területi jegy ára 2021. évre. 21.400 Ft.

Éves gyermek területi jegy ára 2021. évre 10.000 Ft. vagy 1.000 Ft.

           A méret és mennyiségi korlátozásokat és az ívási tilalmakat az Országos Horgászrendnek megfelelően be kell tartani! A tilalmi idő alatt ki fogott halat  haladéktalanul vissza kell dobni. A pontyra ívási tilalom nincs. Süllőre, csukára és balinra horgászni  február 1. és április 30 között tilos!          

  Fokozottan óvni kell a víz tisztaságát és a környezetet. Szemetet a szemetes kukákba kell gyűjteni. A nád kivágása tilos! A vízi balesetek elkerülése végett a tavon bóják használata tilos!

    A Horgászrend megsértőivel szemben az egyesület fegyelmi felelősségre vonást alkalmaz és az Országos Horgászrend alapján a  szabálytalanság mértékének megfelelően a területi és az állami horgászjegyet is bevonja melyre az ellenőrök jogosultak. A szabályok megsértőiről szükség szerint  fénykép és videó felvétel készíthető.